Mars az Oroszlán jegyében: 2023.05.20.-2023.07.10.

A mai napon, azaz 2023.05.20-án, 17 óra 32 perckor a Mars, amely az erőt, akaratot, célirányosságot, kezdeményezőkészséget, impulzivitást jelképezi, átlép az Oroszlán büszke, méltóságteljes és önmagát a világnak megmutatni kívánó jegyébe.
A Mars a gyors mozgású bolygók közé tartozik, alapvetően 2-3 havonta vált jegyet. Alapvetően nem emelném ki a jegyváltást, de mivel igencsak feszült fényszögek közepette történik, érdemes beszélni róla. Az egész horoszkópon keresztül fut a kvadrát minősége (az ábrán pirossal jelöltem nektek): a feszültség, az erők egymásnak feszülésének és a fizikai világban való megnyilvánulásnak a fényszöge ez. A Mars 90 fokkal kapcsolódik a Mérleg ascendenshez, az a Plútóhoz, a Plútó a Jupiterhez, az pedig a Marshoz. Kicsit olyan érzésem van a képletet nézve, mintha az energia ide-oda lökődne. A fennálló Mars-Plútó szembeállás miatt pedig olyan energia szabadul, ugyanakkor szorul is be, a kvadrátnak köszönhetően, hogy félő, egyszer csak kirobban. Aki érzékeny, már egy-másfél hete érezheti ezt a vibrációt: nyugtalanság, idegesség, türelmetlenség, balesetek, konfliktusok: a fizikai világban negatív formában így jelenik meg az energia.
De ha a belső világ felé fordulunk és megkérdezzük: mit üzen ez az állás a lelki fejlődés tekintetében, akkor hatalmas kreatív energiák felszabadulásáról beszélhetünk.
A képlet üzenete a következő: higgy és bízz magadban, a benned lévő belső erőben (Oroszlán-Mars a 9-es házban), törekedj az igazságos, reális, józan látásmódra és higgadtan, mérlegelve hozz döntéseket (Mérleg-ascendens), mert ezek hatással lesznek a közvetlen környezetedre (Vízöntő-Plútó a 3-as házban), hiszen minden meg fog mutatkozni a külvilágban (Bika-Jupiter a 7-es házban).
Az üzenetet más irányból is meg lehet közelíteni: a Mars-Plútó szembeállás a legerősebb energia feszültség jelenleg, s ez a jegyváltáskor a 3-as és 9-es házak között jön létre, melyek a logika, intellektus és magasabb szintű szellemi, filozófiai, spirituális gondolkodás területei is: ha változtatni szeretnél az életeden, akkor először a gondolati szférában változtass, ehhez erőt és kitartást kapsz, utána meghozva a döntéseket, vállalva a változással járó következményeket, léphetsz a megújulás irányába.
Az Oroszlán-Mars negatív megnyilvánulásában a kivagyiságról szól, arról, hogy „nem nézve sem Istent, sem embert” keresztülviszem az akaratomat. Pozitív megélésben ez a saját belső erőnk meglátásáról és működtetéséről szól, arról, hogy tudjuk, képesek vagyunk kitűzött céljainkat elérni és kitartással haladunk az úton.
Ezt a nagyon feszült körbefutó kvadrátot a Mérleg ascendens és a Bika-Jupiter oldja: a Mars-Plútó szembenállás két háromszöget hoz létre, s ezeknek a csúcspontjai a Jupiter és az ascendens (az ábrán kék, illetve narancs színekkel jelöltem őket).
Mit jelent mindez? Azt, hogy higgadtan, a dolgokat gondosan mérlegelve dönts életet változásairól és azok hosszú távú stabilitást, biztonságot és bőséget hozva a fizikai világban is megjelennek majd.
A tarot üzenete a jegyátlépésre:
ermek_7.jpg
Az érmék arkánum a fizikai, anyagi világgal, a pénzügyekkel, a bőséggel áll kapcsolatban. Az Érmék 7-es lapjának üzenete a következő másfél, két hónapra az, hogy légy kitartó céljaid elérése közben! Ne add fel, tarts ki az úton! A megvalósuláshoz idő kell, de ha továbbra is ápolod, gondozod céljaidat, teszel a megvalósulásért, akkor az anyagi bőség be fog köszönteni az életedbe.
Azt gondolom, az üzenet tökéletesen harmonizál a Mars Oroszlán jegyébe való átlépésének üzenetével. �