Jupiter a Bika jegyében: 2023.05.16.-2024.05.26.

A Jupiter jegyváltása este, 19 óra 21 perckor fog megtörténni, budapesti tér-idő pillanatra felállítva a képletet. Skorpió ascendens, Mars-Plútó kvadrát és stacionáris Merkúr-Felszálló Holdcsomópont együttállás mellett fog mindez megtörténni a 6. házban. Fordítom. :)

A Jupiter a nagyság, a kiteljesedés jegye, a lélek szellemhez közelebb eső részét szimbolizálja, azt a területet, ahol a hit, remény és szeretet hármasa helyezkedik el. A Bika az anyag formába öntésének és megtestesülésének a jegye, a természetben a magok elültetésének, az ősszel elvetettek kikelésének, növekedésnek indulásának, és a virágzásnak az időszaka ez. A fény látványos emelkedése és a természet gazdagsága és pompája mutatja a hétköznapokban, hogy ez a jegy a bizalommal, a hittel és a bőséggel áll kapcsolatban. A következő egy évnek arról kellene szólnia, hogy mi magunk is kiteljesedjünk lélekben és szellemben, és mindazt, ami eddig ötlet vagy terv volt, azt próbáljuk meg a fizikai világban is megmutatni.

Egy évvel ezelőtt, amikor május 11-én a Jupiter belépett a Kos jegyébe, akkor a hangsúly az érzelmi biztonságunk megteremtésén és a saját belső erőnk megtalálásán volt. A következő egy évben ezen folyamat fizikai megnyilvánulásaira tolódik át a hangsúly, a mindennapok területére. A Mars és Plútó kvadrátja a következő kérdéseket fogja feszegetni: hiszel-e abban, hogy képes vagy a hétköznapokban az eddig megszerzett tudásod kamatoztatni? Képes leszel-e átértékelni azt, ami számodra fontos, elengedni, amire nincs szükséged és megteremteni önmagad? Képes leszel-e önállóan (azaz saját magadat megmutatva) kommunikálni, szívből, hittel és szeretettel, szavaiddal segítve és nem elnyomva másokat? Képes leszel-e bízni önmagadban és hinni, hogy megállsz a saját lábadon?

A válasz igen, amennyiben igent mondasz rá. :) A Jupiter kapcsolódása a Felszálló Holdcsomóponttal és a Merkúrral mutatja az utat a fizikai megvalósuláshoz. A Kos-Hold az 5-ös házban megadja a szükséges hitet és szellemi inspirációt, a Szaturnusz-Neptunusz páros a Halakban és a 4-es házban pedig segíteni fog abban, hogyha szembenézel a múltaddal, megértsd azt, s a szeretet ereje által képes leszel feloldani a szerzett sérüléseket és meggyógyíthatod a fájdalmakat. A két bolygó elhelyezkedése azt mutatja, hogy elsősorban a szavak okozta érzelmi-önértékelési sebek gyógyításának van itt az ideje. A szavaknak mágikus ereje van, egyaránt lehet velük emelni-szeretni és mélybe taszítani is. Az, hogy a Hang erejét és kimondott szavaidat melyik energia erősítésére használod, csak rajtad múlik.

A Szaturnusz megadja a lezáráshoz a szükséges erőt, a Neptunusz pedig, amely a szeretet legmagasabb rendű minőségének a jelölője, segít abban, hogy gyógyulva továbblépj. Ez természetesen nem egyik napról a másikra fog megtörténni és nagyon sok belső munka szükséges hozzá. De ha szeretnél elindulni ezen az úton, vagy már benne vagy a folyamatban, akkor sikerülni fog, mert az energiák támogatnak.

Néhány szó még a többi planétáról is. A Nap együttállása az Uránusszal a 7-es házban történik meg, mindketten zárt jegyek urai, s ez az állás arra hívja fel a figyelmet, hogy önmagad egyediségét nem másokban tükröződve vagy a külvilágban, hanem önmagadba nézve találhatod meg. A Vénusz, mely a szépség és termékenység bolygója a 8-as házban szintén a belső alkotómunka szépségére hívja fel a figyelmet. Végül a Leszálló Holdcsomópont a 12-es házban, mely szemben áll a Jupiter-Felszálló Holdcsomópont-Merkúr hármassal, arra hívja fel a figyelmet, ideje a múltat szimbolikusan egy alkimista tégelybe zárni és önmagad megmunkálásán dolgozni.

A képlet összességében a belső munka fontosságára hívja fel a figyelmet, mely nem lesz haszontalan, hiszen, ahogyan a Bika-Jupiter is jelzi, a hétköznapokban szép lassan meg fognak jelenni a változások. Azok a lelki-szellemi magok és folyamatok, melyeket az elmúlt 2-3 évben vetettünk el, most meg fognak mutatkozni, végre kézzel foghatóak-láthatóak lesznek. Ha eddig úgy érezted, nem jutsz ötről a hatra, most elmozdulás fog történni. Ne add fel! Higgy és bízz magadban és a Gondviselésben (Bika-Jupiter).

Kívánom, hogy mindannyian megtapasztaljátok életetekben a bőséget!