Mit hoz 2023?

Ha nem szeretnél olvasni, hanem helyette bájos hangom hallgatnád :) kattints ide.

A spirituális hagyomány szerint az új év a téli napfordulókor kezdődik, az asztrológia a tavaszi napéjegyenlőségtől számolja.

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de főleg gyerekként élt bennem egy vágy, hogy az új év kezdetekor lezárok mindent, s mintegy tiszta lappal kezdem az új évet. Tabula rasa… Sajnos, vagy éppen szerencsére (ezt ki-ki döntse el saját beállítottsága szerint), az Élet áramlás, folyamat. Nincsen soha végleges lezárás, mert amikor valamit zárunk, akkor abból, annak hamvaiból, valami más kezdődik, s ami egyszer elkezdődik, az majd véget is ér, hogy aztán valami új kezdődjön…

Egymásba érő körfolyamat az egész, ezért nem lehet figyelmen kívül hagyni az elmúlt évek eseményeit és történéseit, sem a külvilágban, sem saját életünkben. Ami akkor elkezdődött, az most folytatódik: a változás annyi, hogy másvalamire kerül a hangsúly.

kepletek.jpg

A képen láthatjátok a két forduló képletét. Nagyon érdekes, hogy mind a két képletében megjelenik egy azonos elem: a Nap a IV. házban van. Az asztrológia 12 háza közül a IV. ház a család, a múlt, a gyökerek, a karma területe. Itt találhatók a lélek fájdalmai, sérülései, ugyanakkor erősségei, talentumai is.

A Nap helyzete mind a két képletben hangsúlyosan hívja fel a figyelmet arra, hogy befelé, a lélek belső világa felé kell fordulnunk és szembe kell néznünk múltunkkal, a hozott transzgenerációs mintákkal, eddig fel nem dolgozott fájdalmainkkal. Dönthetünk úgy, hiszen szabad akarat van, hogy nem foglalkozunk ezekkel, de legkésőbb a tavaszi napéjegyenlőség után nem lesz választási lehetőségünk, az energiák egyszerűen „kényszeríteni” fognak arra, hogy megtegyük. A kényszeríteni szót zárójelben használom, és kérlek, ne értsétek félre: egyszerűen nincsen jobb kifejezésem.

Az időnek nem csak mennyisége, minősége is van. Ezt az időminőséget vizsgálja az asztrológia. Nem lehet bármikor lottót nyerni, balesetet szenvedni, meghalni… Mindennek meg van a maga ideje. Jelenleg annak van itt az ideje (kollektívan), hogy szembenézzünk múltunkkal és lezárjuk azt.

Új korszak van készülőben. Minden, amit eddig ismertünk, megszűnik, eltűnik, átalakul. Később fogok a Plútó Vízöntő jegybe lépése kapcsán ezekről részletesebben beszélni.

Mind a két képlet hangsúlyos IV-es házzal rendelkezik, de míg a téli napforduló képlete gyengéd, szinte anyai, addig a tavaszi napéjegyenlőségé, már csak a Skorpió aszcendens miatt is erős, kérlelhetetlen. Tavasszal igazi érzelmi cunamiban lesz részünk. Erről fogok még beszélni.

A két képlet további hasonlósága, hogy felhívja a figyelmet arra is: bontakoztasd ki belső lényed, kreativitásod. 2022 üzenete az volt: vállald fel önmagad, keresd meg és húzd meg a határaidat! 2023 ezt üzeni: nézz szembe a múlttal, zárd le azt és végre kezdj el élni a lelked hívása szerint. Légy kreatív, alkotó, mutasd meg magad! Ez nem arról szól, hogy „híres” legyél. Az energiák lehetőséget biztosítanak arra, hogy a benned lévő kreativitás (legyen az bármilyen) megnyilvánuljon. Teremtő-alkotó lények vagyunk, fontos, hogy dolgokat létrehozzunk. Érezzük, hogy alkottunk. Ha ez egy torta megsütésén, néhány verssor leírásán, papírhajó hajtogatásán vagy virágok gondozásán keresztül nyilvánul meg, lényegtelen. Egy a fontos: belőled eredjen. Abból, aki vagy.