A feszültség teremtő ereje

Egy nagy égi háromszög tartja lázban az asztrológiai világot. A Bika-Jupiter kvadrátot alkot a Vízöntő-Plútóval és a Rák-Marssal, miközben a Mars és a Plútó szemben állnak egymással. Ez az égbolton háromszög alakzatot rajzol ki, ki is emeltem számotokra az ábrán. De miért érdekes ez? Mit hozhat a hétköznapokban?

Ahhoz, hogy megértsétek, engedjétek meg, hogy szétszedjem először a szimbólumokat. Fontos elmondanom, hogy analógiásan egy bolygó több mindent is megjelenít, itt most a témánk szempontjából fontosakat emelem ki.

A Mars a cselekvés, az erő, az akarat, az aktivitás bolygója, a Plútó a mélyreható, pusztító, megzabolázatlan, mindent átalakító energiát képviseli, a Jupiter pedig a nagyság, a kiterjedés. A kvadrát azt jelenti, hogy a bolygók 90 fokos fényszögben találkoznak, a szembenállás 180 fokos eltávolodást jelent. A képen is megosztott útkereszteződéshez hasonló ez az állás: két autó halad egymással szemben, egy jön oldalról. Mi fog történni? Kinek van elsőbbsége? �

A kvadrát esetében az energiát összesűrűsödnek, egymásnak feszülnek. És maradva az autós példánál, a hétköznapi életben sokszor az a tapasztalat, hogyha nem figyelünk, ütközés történik. De a legpozitívabb esetben is energia-feltolulás jön létre. Aki érzékenyebb, az maga sem tudja miért, de idegességet érezhet, feszültséget, nyugtalanságot. A bolygók közötti fényszögkapcsolatok nem csak akkor hatnak, amikor bepontosodnak, hanem már előtte is, amikor csak közelítenek egymáshoz. Minden fényszögnek van egy orbisza, azaz hatótávolsága, én kvadrát esetében 2-3 fokot nézek. Ezért, aki érzékenyebb, az már egy, másfél hete érezheti ezt a feszültséget és még körülbelül két hétig hatni fog. Ha nagyon baljóslatú akarok lenni, akkor a vihar előtti csendhez tudnám hasonlítani a dolgot. Még egy fontos dolgok szeretnék elmondani a kvadrátról. A teljesség, a kör, 360 fok. A kvadrát a kör néggyel való osztásakor jön létre. A négy az anyagi, fizikai világ, a matéria száma. A kvadrát azt jelenti, hogy az energia a fizikai világban meg szeretne mutatkozni, „testet akar ölteni”.

Amikor a Jupiter és a Plútó kvadrátja pontos lesz, 2023.05.18-án, hajnali 2 óra 6 perckor, akkor a Jupiter az 2-es házban, a Plútó a 12-esben, a Mars pedig a 6-osban helyezkedik majd el.

A 2-es ház az asztrológiában a biztonság, anyagiak, a stabilitás, a hozott képességek területe. A 6-os ház a hétköznapok, a mindennapi rutin, a munka világát jeleníti meg, a 12-es pedig a belső átalakulás, elvonulás, misztika területe. Mit üzen ez az állás? Azt, hogy a belső erődre, a szeretet erejére támaszkodva (Rák-Mars), bízva önmagadban és abban, hogy képes vagy rá (Vízöntő-Plútó) meg tudod teremteni az anyagi és érzelmi biztonságodat (Bika-Jupiter). A háromszög csúcsa, amint a képen is láthatjátok, a Bika-Jupiterre mutat. Az üzenet egyértelmű: hozd létre a saját, önálló, mindenki mástól független anyagi és érzelmi biztonságodat!

Nyugodtan tegyétek fel a kérdést: mi ebben az ijesztő? Az, hogy ez az ideális állapot. A valóság pedig az, hogy félünk ezektől az energiáktól. Félünk a cselekvéstől. Az erőtől. A hatalomtól, az átalakulástól. Az újtól. Attól, hogy mi lesz, ha az eddig ismertet hátra hagyjuk és valami újba kezdünk. Mert ezek az energiák, egész pontosan a Vízöntő-Plútó ezt kéri tőled. Arra sarkall, hogy merj más lenni. Negatív megnyilvánulásában azonban erőszakos, pusztító erőket és energiákat szabadíthat fel, és pont azt teszi tönkre, amire lehetőséget kapnánk: a stabilitást.

A félelem energiája, az erő és hatalom mámora sokszor elvakít minket. Nem tudunk sem tisztán látni, sem észszerűen gondolkodni. És ilyenkor sokszor meggondolatlanul cselekszünk. Ez az égi állás ezen meggondolatlan, hirtelen cselekvéseknek „kedvez”. Ahogy korábban is mondtam, egy fényszögkapcsolat sohasem 1-2 napig tart, még bő két hétig érezhető lesz a hatása, bár legerősebb ezen a héten lesz. Figyeljetek oda, hogy ne indulatból döntsetek vagy cselekedjetek! Próbáljatok meg lassítani: ez az égi állás arra késztet, hogy dinamikus légy. Érezhetitek is az erőt és lendületet. Használjátok is ki, de közben legyetek éberek!

Duális világban élünk, ezért minden energiának megjelenik az ellenpólusa. A cél a kiegyenlítés lenne, ami nagyon nehéz, ezért általában választunk egy oldalt. De azt, hogy melyiket választod, te döntöd el. Akár tudatosan hozod, akár tudat alatt. Miért? A szabad akarat miatt.

Vigyázzatok magatokra!